Çocuğu Okula Gidenlere Yardım! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Müjdesini Duyurdu

Çocuğu Okula Gidenlere Yardım!  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Müjdesini Duyurdu
Çocukların temel ihtiyaçlarını ve okul masraflarının karşılayabilmeleri için ağustos ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesi vatandaşların hesaplarına aktarıldı.

Ağustos ayı sosyal yardım ödemeleri 14 Ağustos tarihinden itibaren başladı. 761 TL zamlanan evde bakım maaşı 14 Ağustos'ta verilirken, 2023 yılı sonuna kadar devam edeceği belirtilen ve bünyesinde elektrik tüketim desteği ile çocuk aile destek programı ödemeleri yer alan aile destek programı ödemeleri ise 15 Ağustos tarihinde hak sahiplerine iletildi. Her iki destek göremesinin ardından, temmuz ayında evde bakım maaşı ve diğer destek ödemeleri gibi memur maaş katsayısına göre artan sosyal ve ekonomik destek ödemesi için bekleyiş başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da aile destek programı ödemelerin sonrası sosyal ve ekonomik destek ödemelerini de hesaplara aktardı.

Ağustos Ayı SED Yardımı

Sosyal ekonomik destek ödemesine tıpkı farklı pek çok desteklemesine olduğu gibi memur maaş katsayısına göre zam yapıldı. Temmuz ayında gerçekleşen artışın ardından, ağustos ayında zamlı ödemeleri ne zaman verileceği birçok kişi tarafından merak ediliyordu. 16 Ağustos itibariyle dar gelirli ailelerde bulunan çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması için toplamda 575 milyon TL destek ödemesi verildi. Söz konusu destek ödemesini hesaplara yapmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada ‘’Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunulduğunu belirtti. SED ile çocukları aile bütünlüğü içinde desteklediklerini belirten Bakan Göktaş, çocukların ailelerinin yanında yaşama en sağlıklı şekilde hazırlanabileceklerini vurguladı. Bakan Göktaş, SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3.571 TL destek verildiğini kaydetti’’ ifadeleri yer aldı.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Sosyal Yardımlar Ne Zaman Yatacak?

Ağustos ayında üç destek ödemesi 14-15-16 Ağustos tarihlerinde hak sahibi vatandaşlara iletilirken, toplumun farklı kesimlerinde bulunan kişiler de diğer destek ödemelerinin ne zaman verileceğini araştırıyorlar. Memur maaş katsayısına göre artan destek ödemeleri ilerleyen süreçte hak sahiplerine iletildikçe, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ya da sosyal medya hesaplarından bilgilendirme metinleri yayınlanacak.