Çiftçilere Geri Ödemesiz Para Verilecek! Tarım ve Orman Bakanlığı Ek Destek Müjdesini Duyurdu

Çiftçilere Geri Ödemesiz Para Verilecek! Tarım ve Orman Bakanlığı Ek Destek Müjdesini Duyurdu
Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanan tarımsal destekler ve hibe ödemeleri ile ilgili bilgi vermeyi sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesini dün itibariyle çiftçilerin hesaplarına aktardı. Sertifikalı Tohum Üretim, Hastalıktan Ari İşletme, Hayvan Gen Kaynakları, Ar-Ge, Büyükbaş Besi ve Sertifikalı Tohum Kullanım desteği olmak üzere altı farklı alt kalemden oluşan tarımsal destek ödemesinin çiftçilere verilmesini ardından söz konusu ödemeye dair araştırmalar devam ederken, önceki günlerde duyurulan hibe desteği de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte, ek hibe desteğinin detayları belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanacak ek hibe desteği ile ilgili bilgilendirme yaptı. 75 milyon ek hibe desteği ile ilgili yapılan sosyal medya paylaşımında ‘’Depremden etkilenen illerimizde kırsalı yeniden ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. Bu illerimizde Uzman Eller Projesi için ilave 75 milyon TL HİBE desteği sağlanacak. Böylece 2023 yılında ülke genelinde, Uzman Eller Projesi kapsamında toplam 625 milyon TL HİBE desteğiyle üretimimize güç katıyoruz. Hayırlı olsun’’ denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Uzman Eller Projesi çerçevesinde kırsalda yaşayan ve proje geliştiren üreticilere hibe desteği sağlıyor. Söz konusu hibe desteği için geçtiğimiz süreçte başvuruların tamamlanmasından sonra merakla beklenen sonuçlar açıklanmıştı. Hibe desteği sağlanacak kişiler belli olurken, ek hibeyle ilgili Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada ‘’Başvuruları onaylanan girişimcilere kırsal alan/kırsal mahallede uygulayacakları bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ve geleneksel ürün üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 250 bin TL'ye kadar yüzde 100 hibe desteği veriliyor. Deprem felaketinden etkilenen illerde kırsalın tekrar ayağa kaldırılması amacıyla Bakanlık, afet bölgesi ilan edilen illerde 350 projeye 87,5 milyon TL hibe desteğine ek olarak, 300 proje için 75 milyon TL daha ek bütçe verilmesini kararlaştırıldı’’ ifadelerini kullandı.