ÇAYKUR'dan Büyük Müjde! 1365 Mevsimlik İşçi Alınacak

ÇAYKUR'dan Büyük Müjde! 1365 Mevsimlik İşçi Alınacak
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ndeki (ÇAYKUR) fabrikalarda çalıştırılmak üzere bu sene 1365 mevsimlik işçi alacağını duyurdu.ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İkizdere ve Çamlıhemşin çay...

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ndeki (ÇAYKUR) fabrikalarda çalıştırılmak üzere bu sene 1365 mevsimlik işçi alacağını duyurdu.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikalarının bu sene üretime başlayacağı ifade edildi.

Fabrika Sayıları 49'a Çıktı

Bunlarla fabrika sayılarının 49'a çıktığını kaydeden açıklamada, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki 49 çay fabrikasında istihdam edilmek üzere 1041 beden işçisi, 166 meslek lisesi ve dengi okul mezunu, 85 çay eksperi, 52 engelli geçici işçi, 21 eski hükümlü geçici işçi olmak üzere toplam 1365 mevsimlik işçi alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, alımların İŞKUR'dan yapılabileceği aktarılarak, internet üzerinden de gerçekleştirilebilecek mevsimlik işçi başvurularının yarın başlayacağı ve 3 Nisan Pazartesi biteceğini kaydetti.

Başvurular için ikametgah şartı arandığı, işe başlayan mevsimlik işçiler için aynı yerde 5 sene görev yapma zorunluluğu bulunduğu aktaran açıklamada, tüm illere ait noter kurasının 14 Nisan Cuma günü Rize Gençlik ve Spor Salonu'nda yapılacağını ifade etti.