Çaya Temmuz Ayında Zam Geldi! Çaykur Çay Zammı Oranı Belli Oldu

Çaya Temmuz Ayında Zam Geldi! Çaykur Çay Zammı Oranı Belli Oldu
Çay fiyatlarında temmuz ayında artışa gidilmesinin ardından, zam oranı merak konusu oldu.

Artan maliyetler ve asgari ücret zammı sonrasında kimi ürünlerin fiyatlarında artışa gidilirken, fiyat değişiklikleri de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, haziran ayında çay fiyatlarında yaşanan yüzde 43 oranında artışın ardından, temmuz ayında da çay fiyatlarında artışa gidildi. Çaykur tarafından gerçekleşen artış ile birlikte, zam oranı belli oldu.

Çaya Zam Geldi

Çaykur, haziran ayında çay fiyatlarında artışa gitmiş ve yüzde 43 zam fiyatlara yansıtmıştı. Temmuz ayında da çaya ortalama yüzde 9,5 zam yapıldı. Söz konusu zam ile birlikte, 8 Haziran tarihinden bugüne kadar çay fiyatlarında toplamda yüzde 56,6 artış meydana geldi.

2023/06/06/turk-lirasi-10-tl.jpg

Çay Zammı Ne Zaman Geçerli Olacak?

Çay fiyatlarında ortalama yüzde 9,5 oranında artışa gidilmesinin ardından, zamlı fiyatlarının ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu oldu. Yeni fiyat listelerinin topan satış yapan işletmelere gönderildiği ve ilerleyen günlerde de söz konusu zammın etiketlere yansıyacağı belirtiliyor.

Çay Alım Fiyatı

Çaykur’un çay fiyatlarında artışa gitmesinin ardından, çay üreticileri de çay alım fiyatları ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda çay alım fiyatına ilişkin çay ücretilerine müjdeyi vermişti. Çay alım fiyatının kilo başına 11 lira 30 kuruşa çıktığını belirten Erdoğan “Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım vermiştik. Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 arttırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz" demişti.