Çalışanlara Büyük Müjde! En Düşük Maaş 10 Bin 300 TL Oldu

Çalışanlara Büyük Müjde! En Düşük Maaş 10 Bin 300 TL Oldu
Dolar kurundaki yükseliş ve enflasyondaki oynaklık sebebi ile her kalemdeki ürüne zam üstüne zam gelince maaşlar eridi.Asgari ücrette olduğu gibi birçok kurum ve şirket de çalışanlarını enflasyon karşısında ezdirmemek için...

Dolar kurundaki yükseliş ve enflasyondaki oynaklık sebebi ile her kalemdeki ürüne zam üstüne zam gelince maaşlar eridi.

Asgari ücrette olduğu gibi birçok kurum ve şirket de çalışanlarını enflasyon karşısında ezdirmemek için ek zamlar yaptı. Maaşlara yapılan zamlarla çalışanlar bir nebze olsun nefes alır hale geldi.

Osmaniye Belediyesi tarafından yapılan zamla en düşük personel maaşı 10 bin 300 lira olurken günlük yemek parası brüt 75 TL oldu.

Maaşlara Yüzde 100 Zam Yapıldı

Osmaniye Belediyesi, Hizmet İş ve Öz Güven Sendikaları arasında yapılan toplu iş sözleşmesine göre yaklaşık yüzde 100 yapılan zamla beraber en düşük personel maaşı 10 bin 300 lira oldu.

Günlük Yemek Parası da Açıklandı

6772 sayılı kanun çerçevesinde 52 gün olarak ve senede iki kez verilen 10+10 günlük ikramiye artırılarak 25+25+5 olarak belirlendi. Daha önce olmayan kıdem zammı 2018 senesinden itibaren geriye dönük olarak sözleşme dahiline alınırken belediye personellerinin maaşları ile beraber hesaplarına yatan yakacak yardımı ve çocuk parası gibi kalemlerle beraber günlük yemek parası da brüt 75 lira olarak açıklandı.

Öte yandan yevmiyede 300 lira olarak belirlenen taban ücrete her sene yüzde 30 oranında zam eklenerek personel maaşlarına yansıtılacak. Personel maaşlarının asgari ücretin altında kalması durumunda ise asgari ücretin brüt miktarına yüzde 15 daha eklenerek maaşların asgari ücretin üzerine çıkması sağlanacak.