Büyük Maaş Zammına Ağustosta İmzalar Atıldı! Yüzde 91 Zam Resmen Duyuruldu

Büyük Maaş Zammına Ağustosta İmzalar Atıldı! Yüzde 91 Zam Resmen Duyuruldu
Maaş zammı ile ilgili ağustos ayının ilk günlerinde toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Ağustos ayının ilk haftasında da ülke genelindeki pek çok ilde maaş zamları ile ilgili açıklamalar geliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışana yüzde 34 oranında artan ve 11 bin 402 TL seviyesine yükselen zamlı maaşlar ağustos ayının ilk günlerinde verilirken, farklı kurumlarda çalışanlar personeller de maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Maaşlara Yüzde 91 Zam

Kemer Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kemer Belediyesi makamında düzenlenen imza törenine, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ali Acar, DİSK Akdeniz Bölge Başkanı Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, iş yeri sendika temsilcileri Ayhan Süel, Coşkun Akbıyık, Erol Aktuğ ve kadrolu işçiler katılırken, maaş zammı da belli oldu. Toplam 90 kadrolu belediye işçisini kapsayan sözleşme ile işçilerin maaşına yüzde 91 oranında zam yapıldı. Sosyal yardımlarda yüzde 182, sorumluluklarla ilgili 17 kalemde yüzde 60 ile yüzde 600 arasında artışlar sağlandı.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Ağustos Ayı Maaş Zamları

Kemer Belediyesi’ndeki kadrolu işçilerinin maaşlarında artış sağlayan toplu iş sözleşmesine dair açıklamda bulunan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Hepimiz aynı gemideyiz batarsak hepimiz batacağız. Arkadaşlara vermiş olduğumuz maaş çok fazla değil. Yetecek de değil ama şartlar bizi 2022 yılının bütçesinde devam ettirmeye çalışıyor. Çünkü asgari ücret 8400 iken 11 bin 402 lira oldu. Akaryakıt fiyatları arttı. Bu dengeyi kurmaya çalışıyoruz. Çalışma arkadaşlarım, işçi temsilci arkadaşlarım ve sendikacı arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günler daha iyi olur. Sözleşmenin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” derken, farklı belediyelerde de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. İlerleyen günlerde toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça maaş zamlarına dair yeni açıklamalar gelebilir.