Büyük Maaş Zammı Müjdesi Açıklandı! Yüzde 45 Artış Resmen Duyuruldu

Büyük Maaş Zammı Müjdesi Açıklandı! Yüzde 45 Artış Resmen Duyuruldu
Sendikalar, kurumlar ile maaş zammı için çeşitli görüşmeler yapıyorlar. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde toplu iş sözleşmesi imzalanması ya da ek protokol konusunda uzlaşıya varılması halinde kamuoyuna bilgi veriliyor....

Sendikalar, kurumlar ile maaş zammı için çeşitli görüşmeler yapıyorlar. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde toplu iş sözleşmesi imzalanması ya da ek protokol konusunda uzlaşıya varılması halinde kamuoyuna bilgi veriliyor. Hizmet-İş Sendikası da geçtiğimiz günlerde maaşlardaki artışa dair resmi internet sitesi üzerinden duyuru metni yayınladı.

Maaşlara Yüzde 45 Zam

Hizmet-İş Sendikası'nın açıklamasına göre, Mardin Belediyesi Mardin Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü ile maaş zammı için ek protokole imzalar atıldı. Mardin Şube Başkanımız Aziz Adıbelli ile Mardin Valisi ve Mardin Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş arasında imzalanan ek protokol neticesinde ücretlerde ve sosyal haklarda yüzde 45 oranında artış sağlandı. Maaşlardaki artışa ilişkin açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Mardin Şube Başkanı Aziz Adıbelli “Belediye çalışanlarımızın emekleri kıymetli. Bunu son yaşadığımız depremlerde yaptıkları çalışmalarla bir kez daha gösterdiler. Allah üyelerimizden razı olsun. Ek protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalanıyor

Yüzde 45 zam oranı ile ilgili açıklamanın yanı sıra, yurt çapındaki pek çok belediye toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdürüyor. Sendikalar ile mutabakat sağlandıkça yeni açıklamalar gelebilir.