Bu İşi Yapanlar Yaşadı! Devlet Geri Ödemesiz 250 Bin TL Verecek

Bu İşi Yapanlar Yaşadı! Devlet Geri Ödemesiz 250 Bin TL Verecek
Tarımsal üretimi artırmak için çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Uzman Eller projesi kapsamında sağlanan hibe desteğine artışa gidildiğini açıkladı. Bakan Kirişçi'nin...

Tarımsal üretimi artırmak için çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Uzman Eller projesi kapsamında sağlanan hibe desteğine artışa gidildiğini açıkladı. Bakan Kirişçi'nin duyurusu ile birlikte, Uzman Eller Projesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hibe Desteği

Uzman Eller projesi kapsamında geçtiğimiz yıl 100 bin TL hibe desteği sağlanıyordu. Yeni yıl ile birlikte, destek tutarı yüzde 150 artış ile 250 bin TL seviyesine yükseldi. Destek artışı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ''Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, orman, gıda ve su ürünleri alanlarında üniversiteden mezun gençlere HİBE desteğini 250 bin TL’ye yükselttik. Ayrıca tarım ve hayvancılık alanlarında lise mezunu gençlerimizi de Uzman Eller Projesi kapsamına aldık.'' ifadelerini kullandı.

Uzman Eller Projesi

Uzman Eller Projesi çerçevesinde 250 bin TL hibe sağlanacağının duyurulmasının ardından, söz konusu projeden kimlerin yararlanabileceği merak konusu oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, orman, gıda ve su ürünleri alanlarında üniversiteden mezun olan gençlere ve tarım ve hayvanlık alanları lise mezunu gençlere destek verilecek.