Kredi ve Kredi Kartı Borcunu Ödeyenlere Müjde! Kara Listeden Çıkılabilecek

Kredi ve Kredi Kartı Borcunu Ödeyenlere Müjde! Kara Listeden Çıkılabilecek
Kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen kişiler, kara listeye girebiliyorlar. Kara listeye girilmesi durumunda bankaların sağlayacağı finansmanlara erişmek zorlaşırken, söz konusu durum için yeni bir düzenleme yapılıyor....

Kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen kişiler, kara listeye girebiliyorlar. Kara listeye girilmesi durumunda bankaların sağlayacağı finansmanlara erişmek zorlaşırken, söz konusu durum için yeni bir düzenleme yapılıyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasa teklifinde, borcu olan kişileri ilgilendiren sicil affı düzenlemesi de yer alıyor.

Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için kara listeye düşen ve bankaların sağlayacağı çeşitli finansmanlara ulaşmakta zorluk çeken kişiler, sicil affı düzenlemesini yakından takip ediyorlar. Sicil affının da yer aldığı torba yasa teklif Meclis'te görüşülerek yasalaştı.

Kara Listeden İsimler Silinecek!

Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarında borcunu ödemediği için kara listede yer alan kişiler, gerçekleşecek düzenleme ile birlikte, kara listeden çıkabilecek. Yapılacak düzenleme, 1 Ekim Cumartesi gününden önce borç ödeme tarihi olan kişileri ve şirketleri kapsayacak ve 1 Temmuz 2023'e kadar ödenmesi kurumunda kara listeden isimleri silinecek.