Borcunu Ödeyenler Sicil Affı İle Kara Listeden Çıkacak!

Borcunu Ödeyenler Sicil Affı İle Kara Listeden Çıkacak!
Kredi veya kredi kartı borçlarını ödememeleri nedeniyle kara listeye düşen ve bundan dolayı bankaların sağlayacağı finansmanlara erişmekte zorluk yaşayan kişiler, gerçekleşecek sicil affı düzenlemesini yakından takip ediyorlar....

Kredi veya kredi kartı borçlarını ödememeleri nedeniyle kara listeye düşen ve bundan dolayı bankaların sağlayacağı finansmanlara erişmekte zorluk yaşayan kişiler, gerçekleşecek sicil affı düzenlemesini yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, 1 Ekim 2022 itibariyle yeni yasama dönemine başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, çok sayıda vatandaşın heyecanla beklediği konuda düzenleme yaptı.

Sicil Affı Nedir?

Sicil affı düzenlemesi ile birlikte, zamanında ödenmemiş kredi kartı ve kredi borçları, protesto edilmiş senet veya karşılıksız çek nedeniyle kredi puanı düşen vatandaşların, sicillerini düzeltme imkanı sağlanıyor.

Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

TBMM'de görüşülen ve yasalaşan teklif, 1 Ekim 2022'den önce anapara ve taksit ödeme tarihi olan kişileri kapsayacak. Mevcut borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kapatanların veya yapılandıranların, Bankalar Birliği Risk Merkezi yer alan kayıtları temizlenecek. Borçların ödenmesi ile birlikte, vatandaşların kredi puanları yükselecek ve bankaların sağladığı finansmanlara erişimleri kolaylaşacak.