Borçlular Müjde! 2023 Yılı Sonuna Kadar Uzatıldı

Borçlular Müjde! 2023 Yılı Sonuna Kadar Uzatıldı
Asgari ücrete zam haberi ve EYT haberinin art arda gelmesinin ardından hemen herkesin gözü devletin diğer kalemlerde yaptığı ödemelere döndü. Edinilen bir son dakika haberine göre Genel Sağlık Sigortası ve Bağ-Kur prim borçlularına...

Asgari ücrete zam haberi ve EYT haberinin art arda gelmesinin ardından hemen herkesin gözü devletin diğer kalemlerde yaptığı ödemelere döndü. Edinilen bir son dakika haberine göre Genel Sağlık Sigortası ve Bağ-Kur prim borçlularına hala sunulan sağlık hizmetinin 2023 yılı sonuna kadar devam ettirilmesine karar verildi.

Bildiğiniz gibi Zorunlu Genel Sağlık Sigortası ve Bağ-Kur prim borçlularına hali hazırda sunulan sağlık hizmetinin 2023 yılı sonuna kadar devam ettirilmesine karar verildi. Bildiğiniz gibi Genel Sağlık Sigortası borcu olan kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorlar. Devlet tarafından hazırlanan zorunlu GSS uygulaması 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. 31 Aralık 2012 tarihinden önceki GSS Prim borçlarına af düzenlemesi gelmişti. Bu kapsamda sigortalı olmayan kişilerin 31 Aralık 2012 tarihinden öncesine ait GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklardan vazgeçileceği duyuruldu.

GSS Prim Borçları Siliniyor!

Geçtiğimiz günlerde 10 bin TL’nin altında bulunan GSS prim borçlarının silineceği iddia edilmişti. Fakat konuyla ilgili Meclis’ten geçen torba yasasında sadece bir kısım kişinin borçları tamamen silindi. Torba yasası kapsamında alınan kararla sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarında bakıma muhtaç kişilerin, TC Vatandaşı olup 18 yaşını doldurmamış çocukların GSS Prim borçları ile gecikme cezaları ve zamları tamamen silinmektedir.