Beklenildiği Gibi Olmadı! Yüzde 123 Zam Gelecekti, Tam Tersi Olabilir! İndirim Mi Geliyor?

Beklenildiği Gibi Olmadı! Yüzde 123 Zam Gelecekti, Tam Tersi Olabilir! İndirim Mi Geliyor?
Yeni yılın gelmesiyle beraber yeniden değerleme oranına göre yeni zamlar belli olacağı düşünülmeye başlandı. Fakat özellikle trafik cezalarına yüzde 123 zam gelmesi iddiası herkesin tepki göstermesine neden oldu. Konuyla alakalı...

Yeni yılın gelmesiyle beraber yeniden değerleme oranına göre yeni zamlar belli olacağı düşünülmeye başlandı. Fakat özellikle trafik cezalarına yüzde 123 zam gelmesi iddiası herkesin tepki göstermesine neden oldu. Konuyla alakalı AK Parti cephesinden yeni çalışmalar için kollar sıvandı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden değerleme oranındaki yetkilerinin daha da genişletilmesi için yeni çalışmalar yapılacağı düşünülüyor.

Trafik cezalarının alıp başını gitmesinin üzerine 2023 yılı trafik cezalarına yüzde 123 zam gelmesi iddia ediliyordu. Hemen herkes tarafından gelen tepkilerden sonra AK Parti cephesinden indirim yapılması için çalışmalar yapılmaya başlandı. 2023 yılında yüzde 123 olarak uygulanması düşünülen zam oranından dolayı Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin genişletilmesi gündeme geldi.

Trafik cezalarına zam gelmesi demek cezaların resmen cep yakması anlamına gelecek. Bu kapsamda şuanda ruhsatsız araç kullanma cezası 166 TL olurken yeni yılla beraber 370 TL’ye, emniyet kemeri takmamanın cezası 196 TL’den, 436 TL’ye, seyir halindeyken cep telefonu kullanmak 427 TL’den 952 TL’ye, kırmızı ışıkta geçmenin cezası 427 TL’den 952 TL’ye yükseltilecek. Fakat indirim gelirse bu tutarların böyle olmayacağı düşünülmektedir.

Cumhurbaşkanı İndirim Yapabilir!

Bildiğiniz gibi daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanarak Motorlu Taşıtlar Vergisinde indirim yapmıştı. Trafik cezalarında herhangi bir indirim yapma yetkisi bulunmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a trafik cezalarını indirme yetkisinin de verilmesi düşünülüyor. 2023 yılı gelmeden çıkması düşünülen karar eğer çıkarsa trafik cezalarına zam yerine indirim gelebilir.