Beklenen Oran Geldi! Asgari Ücret 8 bin 250 TL Olacak!

Beklenen Oran Geldi! Asgari Ücret 8 bin 250 TL Olacak!
Asgari ücret zammı son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer almayı başardı. Özellikle gelen dedikodulardan sonra asgari ücretle ilgili yeni yeni rakamlar söylenmeye başladı. Milyonlar tarafından araştırılan asgari...

Asgari ücret zammı son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer almayı başardı. Özellikle gelen dedikodulardan sonra asgari ücretle ilgili yeni yeni rakamlar söylenmeye başladı. Milyonlar tarafından araştırılan asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Eğer beklenen oran gerçekleşirse asgari ücret 2023 yılında 8 Bin 250 TL olarak karşımıza çıkacağı tahmin edildi.

İşçi, işveren ve hükümetten temsilcilerin oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında asgari ücret ile ilgili görüşmelere başlayacak. Aralık ayında toplamda dört kez yapılacak toplantının ardından asgari ücret kararı ay sonunda açıklanacak. Bildiğiniz gibi asgari ücretin belirlenmesinde en büyük faktör enflasyon. Hükümet tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde asgari ücretliler enflasyonun altında kalmayacağı yönünde pek çok açıklama yapıldı.

2022 Yılında Yüzde 90 Zam Gelmişti!

Bildiğiniz gibi 2022 yılında asgari ücrete gelen %50 zamla asgari ücret 2021 yılına göre 4253 TL olmuştu. Fakat enflasyonda olan yükseliş sebebiyle Temmuz ayında ara zam yapılmıştı. İlk kez Temmuz ayında yapılan ara zamla beraber asgari ücrete %30 zam gelerek yeni asgari ücret 5500 TL olmuştu. 2022 yılında yapılan zamları incelediğimizde toplamda Yüzde 90 zam geldiği belirlendi.

2023 Asgari Ücrete En Az Yüzde 50 Zam Bekleniyor

2022 yılı enflasyon oranlarının yüksek olması sebebiyle 2023 yılında asgari ücrete en az yüzde 50 zam beklentisi oluştu. Şayet bu beklenti karşılanırsa yeni asgari ücret 8 bin 250 TL tutarında olacak. Eğer daha yüksek meblağda zam gelirse asgari ücret tutarı daha da artış gösterecektir.