BDDK'dan Kredi Vadelerine İlişkin Yeni Karar

BDDK'dan Kredi Vadelerine İlişkin Yeni Karar
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan karara göre; Deprem bölgesindeki 10 ilde bankaların yeni kullandıracakları veya yeniden yapılandıracakları kredilerde vadeleri kendilerinin belirlemesine izin veriliyor.BDDK...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan karara göre; Deprem bölgesindeki 10 ilde bankaların yeni kullandıracakları veya yeniden yapılandıracakları kredilerde vadeleri kendilerinin belirlemesine izin veriliyor.

BDDK yaptığı toplantının ardından Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da yaşanan deprem felaketi sebebi ile, 06.02.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 6 ay süre ile 10 ildeki yeni kullandırılacak ya da yeniden yapılandırılacak kredilerin vadelerinin “konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamalar” dahil yönetmeliklerde belirlenen sürelere tabi olmaksızın ve ödemesiz dönemlerin uygulanması da dahil olmak üzere bankalar tarafından belirlenmesine karar verdi.

Öte yandan kurul, 10 ilde yerleşik kişilere yine o bölgede, banka dışı finans kurumlarının da yeni kullandırılacak veya yeniden yapılandırılacak kredilerin vadelerinin, kurulca belirlenen sürelere tabi olmaksızın, ödemesiz dönemlerin uygulanması da dâhil olmak üzere şirketlerce belirlenebilmesine ilişkin karar aldı.

Bununla beraber BDDK 10 ilde kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet satımlarında, kurul kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin bir kata kadar artırılmasına karar verdi.