Bayram Öncesi Zam Müjdesi! En Düşük Maaş 17 Bin 800 TL Oldu

Bayram Öncesi Zam Müjdesi! En Düşük Maaş 17 Bin 800 TL Oldu
Asgari ücretli çalışanların, memurların ve emeklilerin maaş zammı önceki aylarda netlik kazandı. Söz konusu maaşların belli olmasının ardından, belediye personeller ide toplu iş sözleşmesi sonrasında yapılacak açıklamalara...

Asgari ücretli çalışanların, memurların ve emeklilerin maaş zammı önceki aylarda netlik kazandı. Söz konusu maaşların belli olmasının ardından, belediye personeller ide toplu iş sözleşmesi sonrasında yapılacak açıklamalara gözlerini çevirdi. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zammı için sendikalar ile belediye arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 54 Zam Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN bünyesindeki yaklaşık 7 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şubeler ile görüşmeler tamamlandı. Toplu iş sözleşmesi neticesinde maaşlara yüzde 54 oranında zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, en düşük maaş 17.800 TL seviyesine yükseldi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni açıklamalar gelebilir.