Bayram Öncesi Maaşlara Devasa Zam! En Düşük Maaş 17 Bin 800 TL Oldu!

Bayram Öncesi Maaşlara Devasa Zam! En Düşük Maaş 17 Bin 800 TL Oldu!
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki haftalarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, sendikalar...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki haftalarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak neticeler yakından takip ediliyor.

Maaşlara Yüzde 54 Zam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN bünyesindeki yaklaşık 7 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile mutabakata varıldı. İmzalan toplu iş sözleşmesine göre, maaşlarda yüzde 54 oranında artış sağlandı. Gerçekleşen zam ile birlikte, en düşük maaş 17.800 TL olarak belirlendi.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Maaş zammı için ülke genelindeki çeşitli belediyeler ile sendikalar görüşmeler gerçekleştiriyorlar. İlerleyen süreçte, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular yayınlanabilir. Maaş zammına dair günce gelişmelere ulaşmak isteyen kişiler ise belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.