Bayram Öncesi Maaş Zammı Müjdesi Açıklandı! Bir Yılda Yüzde 160 Zam

Bayram Öncesi Maaş Zammı Müjdesi Açıklandı! Bir Yılda Yüzde 160 Zam
Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının önceki aylarda netlik kazanması ile birlikte, belediye personelleri de maaş zammına dair haberleri yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammının...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının önceki aylarda netlik kazanması ile birlikte, belediye personelleri de maaş zammına dair haberleri yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler sürüyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Artvin Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediyede çalışan 230 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi ile birlikte en az aylık ortalama maaş net 14 bin TL seviyesine yükseldi. Maaş zammına ilişkin açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, 1 Mart 2022’den itibaren BELYAP İşçilerine yüzde 160 kadrolu işçilere yüzde 145 civarı zam yapıldığını belirtti.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi için görüşmeler devam ediyor. Gerçekleşen görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandıkça yeni duyurular gelebilir. Belediye personellerinin maaş zammına dair güncel gelişmelere ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.