Bayram Öncesi Kötü Haber! Baklava Fiyatları Yüzde 100 Arttı

Bayram Öncesi Kötü Haber! Baklava Fiyatları Yüzde 100 Arttı
Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala çeşit çeşit baklavalar tezgahları süslemeye başladı. Sipariş almaya başlayan baklavacılar, bayrama kadar yoğun mesai yapacak. Merdiven altı, kaydı olmayan işletmelerden de kesinlikle ürün...

Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala çeşit çeşit baklavalar tezgahları süslemeye başladı. Sipariş almaya başlayan baklavacılar, bayrama kadar yoğun mesai yapacak. Merdiven altı, kaydı olmayan işletmelerden de kesinlikle ürün alınmaması konusunda vatandaşlara uyarılar yaptı.

Her sene olduğu gibi Ramazan Bayramı'na kısa bir zaman kala baklavacılarda yoğun mesai başladı.

Baklavalarda Yüzde 100'lük Artış

Maliyet artışlarından ötürü baklavalarda önceki seneye göre yaklaşık yüzde 100 artış yaşanıyor. Tatlıcılar, vatandaşları baklavalarını bilindik yerlerden almaları yönünde uyarı yaptı.

Ramazan bayramı öncesi tatlıları özenle hazırlamaya başladıklarını belirten İstanbul Şekerci Pastacı, Helvacı, Tatlıcı ve Şekerli Mamüller Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, “Bayrama bir hafta kala siparişlerimiz şimdiden başladı. Cevizli baklavanın kilosu 190 TL, fıstıklı baklavanın ise 240 TL'den başlıyor. Fiyatının yüksek olması kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Herkes kesesine göre alışverişlerini sürdürüyor. Bazı üreticiler fıstıklı baklavayı 700-800 liradan satıyor. Bunlar abartı fiyatlar, fıstığın fiyatı belli, şekerin fiyatı belli bunları makul bulmuyoruz” şeklinde konuştu. Vatandaşları bilinen kayıtlı yerlerden alışveriş yapmaları konusunda uyarıda bulunan Şener, “Odamıza bağlı kayıtlı üyelerimizden alışveriş yapmalarını tavsiye ederim. Seyyar satanlardan almasınlar” ifadesini kullandı.

Tatlı ve baklava fiyatlarında maliyet kaynaklı önceki yıla göre yüzde 100 artış meydana geldiğini aktaran Şener, “Bayram denilince akla baklava çeşitleri geliyor. Ayrıca börek, çikolata, lokum gibi çeşitlerimizde var. Vatandaş genelde cevizli baklavaya yöneliyor. Geçtiğimiz yıla göre tatlı fiyatlarında yüzde 100'e yakın artış oldu. O yüzden işlerde de düşüş yaşıyoruz. İyi bir tatlıyı anlayabilmek için, taze olmasına, yerken ki sesine ve fıstığın rengine dikkat etsinler” dedi.