Bayram İkramiyelerinde Sevindiren Haber! Bayram İkramiyeleri 2023 İçin Rakam Verildi

Bayram İkramiyelerinde Sevindiren Haber! Bayram İkramiyeleri 2023 İçin Rakam Verildi
Geçtiğimiz haftalarda milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zamlar netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın açıklanmasından sonra, çeşitli ödemelerde ne kadar artış yapılacağı çok sayıda...

Geçtiğimiz haftalarda milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zamlar netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın açıklanmasından sonra, çeşitli ödemelerde ne kadar artış yapılacağı çok sayıda kişi tarafından merak konusu oldu. Bu kapsamda, emeklilere sene de iki kez ödenen bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı da merak ediliyor.

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi, her sene ikramiye ödemesi yapılıyor. Bayram ikramiyesi kapsamında önceki sene 1.100 TL ödeniyordu. 2023 yılıyla beraber, söz konusu ikramiye tutarına zam yapılıp yapılmayacağı çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi yapılıyor. Ramazan Bayramı öncesinde 1.100 TL ve Kurban Bayramı öncesinde 1.100 TL olmak üzere, toplamda 2.200 TL ikramiye ödemesi gerçekleştiriliyor.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi

Ocak ayı itibariyle emekli bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Konuya dair henüz resmi açıklama gelmedi. Öte yandan, 2022 yılında bayram ikramiyelerine büyük bir zam yapılması beklenirken 100 TL'lik bir artış yapılmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamına göre hükümetin, bayram ikramiyesini 2 bin TL'ye çıkaracağı iddia edildi. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen 1000 TL'lik ikramiyeye 5 senedir büyük bir zam hiç yapılmadı. En son iktidar, önceki sene emekli ikramiyelerine 100 TL bir zam yapmış olsa da söz konusu artış emeklileri memnun etmemiş ve emeklilerin tepkisini çekmişti.

Bayram İkramiyesine Zam Teklifi Reddedilmişti

2018 yılında ödenen 1.000 TL tutarın enflasyon farkları göz önüne alınırsa bugün 3.700 TL'ye denk geldiğini belirten İYİ Parti’nin TBMM’ye sunduğu teklife göre her bir bayram için emeklilere 3.500 TL ödeme yapılacak, yani sene sonunda yapılan toplam ödeme tutarı 7 bin TL’ye yükseltilecekti.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan bu teklif, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Bayram İkramiyesi 2023 Zamlanacak Mı?

AK Partili kaynaklara dayandırılan iddiaya göre iktidar, 2022'de yapılan ve emekliler tarafından tepkiyle karşılanan 100 liralık artış oranını 2023 yılında yapacağı büyük bir zam ile telafi etmek istiyor.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre de; TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam yapmaya hazırlanılan hükümetin, 2023'te emekli ikramiyelerini 2000 TL seviyesine çıkaracağı tahmin ediliyor.