Bayram Ettiren Maaş Zammı Müjdesi Ağustos Ayında Geldi! Maaşlara Yüzde 95 Zam Yapılmasına Karar Verildi

Bayram Ettiren Maaş Zammı Müjdesi Ağustos Ayında Geldi! Maaşlara Yüzde 95 Zam Yapılmasına Karar Verildi
Maaş zamları ile ilgili ağustos ayının ilk haftasında açıklamalar gelirken, güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Ağustos ayı itibariyle zamlı maaşların ne zaman verileceği araştırılıyor. Asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişiye yüzde 34 oranında artan ve 11 bin 402 TL seviyesine yükselen asgari ücret sağlanırken, emekliler ve memurlar da zamlı maaşları temmuz ayında olduğu gibi ağustos ayında da alacaklar. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz süreçte netlik kazanırken, farklı kurumlardan çalışan personeller de toplu sözleşme görüşmelerinden gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, maaş zammına dair anlaşmaya varıldıkça, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni açıklamalar geliyor.

Maaşlara Yüzde 95 Zam

Hizmet İş Sendikası ile Şefaatli Belediyesi Personel Ltd. Şti. Arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlara yüzde 95 oranında artış sağlayan toplu iş sözleşmesine dair açıklamalarda bulunan Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Yararsız “Karşılıklı iyi niyet ve önemli kazanımlarla toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Şefaatli Belediyesinde çalışan emekçi kardeşlerimiz bilsinler ki, alın teri ve emeğin üzerinde pazarlık yapmayan, belediyenin imkânlarını sonuna kadar zorlayıp çalışanlarına en iyi ücreti ödeme gayreti içerisinde olan bir belediye başkanımız var. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçenlere sendikamız, şahsım, yönetim kurulu üyelerimiz ve emekçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Maaş Zamları Ağustos 2023

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ve Şefaatli Belediye Başkanı Av. Müjdat Karaca’nın imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile birlikte sosyal haklar hariç yüzde 95 oranında artış yapılmasına karar verilirken, ağustos ayında ülke genelindeki pek çok belediyede toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Sendikalar ve belediye yönetimleri arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma çıkması durumunda ilerleyen süreçte maaş zamlarına dair yeni açıklamalar gelebilir. Belediye personellerinin maaş zamlarına ilişkin güncel gelişmelere, belediyelerin resmi internet sitlerinden ya da sosyal medya hesaplarından erişilebilir.