Başvuru Ekranı Az Önce Açıldı! Her Ay 3050 TL Yardım Parası Alabilirsiniz!

Başvuru Ekranı Az Önce Açıldı! Her Ay 3050 TL Yardım Parası Alabilirsiniz!
İhtiyaç sahibi vatandaşların sayısının giderek artmasıyla insanlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından medet ummaktadır. Aile Bakanlığı tarafından alınan son karar kapsamında şartları taşıyan kişilere 7500...

İhtiyaç sahibi vatandaşların sayısının giderek artmasıyla insanlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından medet ummaktadır. Aile Bakanlığı tarafından alınan son karar kapsamında şartları taşıyan kişilere 7500 TL nakit yardım verileceği duyuruldu.

Ekonomik yönden zorluk yaşayan vatandaş sayısının çok olmasıyla vatandaşlarda ekonomik yönden zorluk çekmektedir. Aile Bakanlığının verdiği sosyal yardım ödemeleri büyük bir rağbet görmektedir. Belirli başlı şartları taşıyan kişilere sosyal yardım verilmektedir. Özellikle ihtiyaç sahipleri başvuru yaptıkları zaman verilen ödemeden faydalanabilmektedir. Aile Bakanlığı tarafından verilen nakit destek ödemeleri başvuruları e devletten yapılıp direkt hesaplara ya da PTT şubelerine yatırılmaktadır. Siz de PTT şubelerinden ödeme alabilirsiniz.

Her Ay Hesaplara 3050 TL Geçiyor!

Hem dar gelirli hem de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından destek ödemesi yapılmaktadır. Yapılan bu destek ödemesi iki farklı şekilde yapılmaktadır. Biri alınan son kararla ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına tek seferlik 7500 TL verilmesi, diğeri de aylık olarak vatandaşlara hane içerisindeki gelir durumuna göre 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapılmasıdır.

Aile Bakanlığı tarafından verilen son destek ise hanedeki kişi sayısına göre verilmektedir. Hanedeki kişi sayısına düşen gelir kapsamında 450 TL ile 1150 TL arasında doğalgaz yardımı yapılmaktadır. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere 650 TL’ye kadar da elektrik yardımı yapılmaktadır. Tüm bu yardımları alan bir ailenin hesabına da toplamda 3050 TL para geçecektir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada:

''Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık." denilmişti.

Başvurular Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek adı altında verilen desteğe başvurular başladı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların e-devlet platformuna girerek sosyal destek adı altında başvuru yapması ya da en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek başvuru yapması gerekir. Başvuru yaparken verilen IBAN numarasına paralar yatacak olmakla beraber IBAN numarası olmayan kişiler paralarını PTT üzerinden her ay kolay bir şekilde alabilirler.