Başvurmayanlar Hemen Başvursun: Bu Gece Yarısından İtibaren Hesaplara Yatırılıyor

Başvurmayanlar Hemen Başvursun: Bu Gece Yarısından İtibaren Hesaplara Yatırılıyor
Milyonlarca kişiye sağlanan sosyal destek ödemelerinde süreç devam ediyor. Aile Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen sosyal yardım ödemelerinde düğmeye tekrar basıldı. Bu gece yarısı itibariyle 19 Eylül Pazartesi gününde...

Milyonlarca kişiye sağlanan sosyal destek ödemelerinde süreç devam ediyor. Aile Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen sosyal yardım ödemelerinde düğmeye tekrar basıldı. Bu gece yarısı itibariyle 19 Eylül Pazartesi gününde milyonlarca kişiye yeniden sosyal destek ödemesi verilecek. Pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sorunlar ve devam eden enflasyonist ortam nedeniyle dar gelirli vatandaşlara sosyal yardımlar hız kazandı. Siz de başvuru yaparak bu gece yarısından itibaren tam 1.300 TL nakit destek ödemesinden yararlanabilirsiniz. Ödemeler PTT'den hak sahiplerine verilecek. Detaylar haberimizde sizlerle...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Özellikle çocuk sahibi olup geçinmekte zorluk yaşayan aileler öncelikli olarak bu yardımlardan faydalanabiliyor. Bu gece yarısından itibaren de (19 Eylül Pazartesi günü itibariyle) dar gelirli ailelere yeni bir sosyal yardım ödemesi yapılacak. Bakanlık tarafından daha önce duyurulan sosyal yardım paketine başvurular alınmaya devam ediyor. Aynı zamanda başvurusu onaylanıp yardım almaya hak kazanan ailelere bu gece yarısından itibaren 1.300 TL nakit para yardımı ödenecek. Vatandaşlar yarın (19 Eylül Pazartesi) PTT şubelerine müracaat ederek 1.300 TL'yi teslim alabilecekler.

ÖDEMELER PTT'DEN YAPILACAK

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi konumda bulunan ailelerin okuyan çocukları için okul-kırtasiye desteği olarak sunulan 1.300 TL nakit para yardımı PTT şubeleri üzerinden yatırılacak. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT'ye müracaat ederek yahut başvuru yaparken bildirdikleri banka hesapları aracılığıyla ödemelerine kavuşabilecekler.

TAM 1300 TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesindeki 1.300 TL kırtasiye yardımı yalnızca şartları taşıyan ailelere verilecek. PTT veya başvuru esnasında bildirilen banka hesabına yapılacak ödemelerden yararlanabilmek için henüz geç değil! Siz de şimdi başvuru yaparak bu ödemeden faydalanabilirsiniz.

KIRTASİYE YARDIMINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

1.300 TL olarak ödenecek kırtasiye yardımına başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar dilerse PTT şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgi de alabilecekler.

Kırtasiye yardımından yararlanabilmek için öncelikle hane halkının kişi başı aylık gelirinin asgari ücretin 3'te 1'inden az olması şartı aranmaktadır. Bu şartı taşımayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu yardımdan yalnızca geçim zorluğu yaşayan ve dar gelirli aileler yararlandırılmaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN EVRAKLAR NELERDİR?

Kırtasiye yardımı başvuruları için;

- Öğrencinin (çocuğun) T.C. Kimlik fotopisi,

- Veliye ait T.C. Kimlik fotokopisi,

- Öğrenci belgesi,

- Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-Devlet'ten temin edilebilir),

- Oturulan eve ait tapu veya kira sözleşmesi örneği,

- Muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi.

Bu evraklar ile birlikte başvurunuzu tamamladıktan sonra onay sürecini beklemeniz gerekmektedir. Gerekli şartları taşıyanların başvuruları onaylanmakta ve birer hafta arayla ödemeler PTT aracılığıyla yapılmaktadır. 19 Eylül Pazartesi günü 1.300 TL ilk faz kırtasiye yardım ödemeleri başvurusu onaylanan hak sahiplerine ödenecektir.