Bankalarda Yeni Dönem! Artık Müşterilerine 2 Teklif Sunacak

Bankalarda Yeni Dönem! Artık Müşterilerine 2 Teklif Sunacak
Bankaların sunduğu tüketici kredilerinde yapılan yeni düzenlemeyle vatandaş hayat kredisi yaptırmaya zorlanamayacak. Bankalar tarafından müşterilere sigortalı ve sigortasız olarak iki ayrı teklif sunulacak.Viennalife Alternatif...

Bankaların sunduğu tüketici kredilerinde yapılan yeni düzenlemeyle vatandaş hayat kredisi yaptırmaya zorlanamayacak. Bankalar tarafından müşterilere sigortalı ve sigortasız olarak iki ayrı teklif sunulacak.

Viennalife Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, konuya ilişkin “Kredi kullanacaklara bankalarca sigortalı ve sigortasız şeklinde kredi teklifleri verilebilmesiyle beraber tüketicilerin dilediği sigorta şirketinden satın aldığı poliçeyi bankalara sunabilmesi açıkça tanınan bir hak oldu” ifadelerini kullandı.

Ticaret Kanunu’na getirilen değişiklikle, tüketicilere kredi yolculuklarında diledikleri teklifi seçme özgürlüğü sunuldu. Kredi kullanacaklar, sigortasız ve sigortalı olarak iki ayrı kredi teklifi alma hakkını elde etti. Sigortalı kredi kullanacak olan müşteriler, başvuru yaptıkları banka veya finans kuruluşu dışındaki istedikleri herhangi bir sigorta şirketinden kriterlerine uygun Kredi Hayat Sigortası yaptırabilecek.

Farklı Alternatiflerden Uygun Olanını Seçme İmkanı

Murat Akçay, konuya ilişkin kredi kullanacakların, hayat sigortalarını bankadan yaptırmak zorunda olmadıklarını dile getirerek “Kredi kullanacak vatandaşlar, kredilerini hayatın beklenmeyen sürprizlerine karşı güvence altına alan Kredi Hayat Sigortası’nı satın alırken farklı alternatifler arasından kendilerine en uygununu seçebilirler” şeklinde konuştu.

Bankanın Sunduğu Sigortayı Satın Alma Durumu Ortadan Kalkacak

Akçay, “Aslında bakacak olursak değişiklikten önce de kredi kullanacakların, hayat sigortalarını bankadan yaptırma gibi bir zorunluluğu yoktu. Ancak yeni yönetmeliğin ilgili maddelerinin yürürlüğe girmesinden önce seçme hakkı olduğundan tüketiciler habersizdi ve hakları yasal çerçevede korunuyor olsa da, kredi kullandığı bankanın sunduğu Kredi Hayat Sigortasını satın almak zorunda kalıyordu. Yeni dönemde bu durum tamamen ortadan kalkacak." ifadelerine yer verdi.