Bankalar İçin Yeni Değişikliğe Gidiliyor! Başkan Akben Açıkladı

Bankalar İçin Yeni Değişikliğe Gidiliyor! Başkan Akben Açıkladı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, tüzel kişilerin bankaların uzaktan müşterisi olabilmelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını duyurdu.BDDK Başkanı Akben, tüzel kişilerin uzaktan müşteri...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, tüzel kişilerin bankaların uzaktan müşterisi olabilmelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını duyurdu.

BDDK Başkanı Akben, tüzel kişilerin uzaktan müşteri olmalarının önünü açmayı planladıklarını dile getirdi.

BDDK Yeni Çalışmalara Başladı

Mehmet Ali Akben, Finansın Geleceği Zirvesi'ndeki açıklamasında yapılacak yeni değişiklik ile , tüzel kişilerin bankalarda uzaktan müşteri olabilmesi ve elektronik ortamda sözleşme ilişkisi kurabilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Akben, "Yönetmelik taslağına gelen görüşler için değerlendirmelerin ardından tüzel kişilerin 2023'de uzaktan müşteri olabilmesini planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Mart 2021'de yayımlanan uzaktan kimlik tespiti yönetmeliği ile bankaların tamamen dijital ortamda müşteri edinmeleri olanaklı hale getirilmişti. Gerçek kişiler ise zaten uzaktan müşteri olma hakkına sahip.