Bakanlık 4.050 TL Ödeme Yapacak! Destek Ödemesi Zammı Açıklandı

Bakanlık 4.050 TL Ödeme Yapacak! Destek Ödemesi Zammı Açıklandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerindeki artışa yönelik açıklama yaptı.

Temmuz'da milyonlarca kişinin maaş zammının netlik kazanması sonucunda, sosyal destek ödemelerindeki artışa odaklanıldı. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın maaşlarında yüzde 34 oranında zam uygulandı. Memur maaşlarında yüzde 17.55’lik enflasyon zammı 8 bin 77 TL’lik seyyanen artış sağlandığı ise AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'ce duyuruldu. Asgari ücret ve memur maaş zammından sonra, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yüzde 25 zam yapılacağı da ifade edildi. Maaş zamlarının açıklanması ve zamlı maaşlar için nihai tablonun oluşmasıyla beraber, sosyal yardım zamları ve güncel ödeme tutarları merak edildi.

Temmuz 2023 Sosyal Yardım Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemelerindeki artışa yönelik açıklamada bulundu. Bakan Göktaş, hafif silikozis aylığı 3.445 TL’den 4.050 TL’ye çıktığını duyurdu. Söz konusu destek ödemelerindeki artışa ve güncel ödemelere dair bilgilendirmede bulunan Bakan Göktaş “Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’den 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2.392 TL’den 2.811 TL'ye yükseldi. Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, hafif silikozis aylığı 3.445 TL’den 4.050 TL’ye, orta silikozis aylığı 3.938TL’den 4.629 TL’ye, ağır silikozis aylığı ise 4.388 TL’den 5.158 TL’ye çıktı. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlar Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından destek ödemelerinin zamlı tutarlarına ilişkin yapılan bilgilendirmeden sonra güncel ödeme tarihleri merak edildi. Bu kapsamda, temmuz ayı destek ödemelerinin ne zaman verileceği araştırılıyor. Sosyal yardım ödeme takvimi ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde destek ödemesinin hesaplara yatması durumunda Bakanlık kamuoyuna bilgi verecek.