Bakan’dan Müjde Verildi: 25 Milyon TL Hibe Veriliyor

Bakan’dan Müjde Verildi: 25 Milyon TL Hibe Veriliyor
Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü Yöresel Ürün Pazar Yeri temel atma ve makine ekipman dağıtım törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bir törene katıldı. Törende konuşma yapan Vahit Kirişçi Uluslar arası...

Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü Yöresel Ürün Pazar Yeri temel atma ve makine ekipman dağıtım törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bir törene katıldı. Törende konuşma yapan Vahit Kirişçi Uluslar arası Tarımsal Kalkınma Fonu kapsamında başlatılan çalışmalara devam edileceği duyuruldu.

25 Milyon TL Hibe Veriliyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından özellikle çiftçilere hibe desteği verileceği duyuruldu. Yapılan açıklamada projenin maliyet değeri açıklandı. Bakan Kirişçi tarafından yapılan açıklamada:

"Üreticilerimize yaklaşık 25 milyon TL tutarında hibe desteğimiz söz konusu. Yazan için kalem esas ise üreticimiz için de alet ve ekipman çok önemlidir. Bu hibelerimiz bu manada değerlendirilmelidir. Göçerlerimize 197 çadır dağıtılacak. Onlara ne kadar destek olsak azdır. Çünkü hepimiz kentte sefa sürdüğü zamanlarda onlar hayvanlarıyla hemhal olup, dağ bayır dolaşıyorlar. Dağıtacağımız çadırlar 45 metrekare genişliğinde, 510 wat güneş enerjisi sistemi ve buzdolabını da içeriyor. Kentteki konforu bir nebze de olsa dağ başına taşımış olacak. Bu projenin maliyeti 10 milyon TL oldu" denildi.