Bakandan Duyuru Geldi! Evde Bakım Yardımı Hesaplara Aktarılmaya Başlandı

Bakandan Duyuru Geldi! Evde Bakım Yardımı Hesaplara Aktarılmaya Başlandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu ay içinde bakıma muhtaç ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik yardım sağlamak amacıyla toplamda 2 milyar 449 milyon lira tutarında Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara aktarılmaya...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu ay içinde bakıma muhtaç ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik yardım sağlamak amacıyla toplamda 2 milyar 449 milyon lira tutarında Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu. Yanık, yazılı bir açıklamada, 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı'nın, bakıma muhtaç ağır engelli aile fertlerini evde bakımını üstlenen ve bu nedenle çalışma imkanı bulamayan vatandaşlara destek olduğunu hatırlattı.

bakandan-duyuru-geldi-evde-bakim-yardimi-hesaplara-aktarilmaya-baslandi

Bakan Yanık "Evde Bakım Yardımı' 4336 liraya yükseldi"

Bakan Yanık, 2023 Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı'nın 3,336 liradan 4,336 liraya yükseltildiğini belirterek, "Bakıma muhtaç engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon lira tutarındaki Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara aktarmaya başladık. Bu ay, Evde Bakım Yardımı'ndan 569 bin vatandaşımız yararlanıyor. Tüm engelli vatandaşlarımıza ödemelerin hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

bakandan-duyuru-geldi-evde-bakim-yardimi-hesaplara-aktarilmaya-baslandi

Yanık, bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklara tam anlamıyla erişimlerini sağlamak için hak temelli politikalar geliştirdiklerini vurgulayarak, "Engelliler Haftası'nda bir kez daha hatırlatalım ki, bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları çözmek için büyük bir çaba harcıyoruz. Amacımız, tüm vatandaşlarımızın bir arada uyum ve karşılıklı saygı ve sevgi içinde yaşayabileceği bir Türkiye inşa etmek. Bu doğrultuda, engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ve kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuzla hareket ederek, engelli bireylerin sosyal çevrelerinde ayrımcılığa uğramadan, toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.