Bakan Nebati'den Esnaflara Büyük Müjde

Bakan Nebati'den Esnaflara Büyük Müjde
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafa yönelik müjdeyi duyurdu. Yaşanan ekonomik kriz sebebi ile kötü günler geçiren esnafa rahat nefes aldıracak düzenleme geliyor! Bakan Nebati, esnaflar için hazırlanan bir paket üzerinde...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafa yönelik müjdeyi duyurdu. Yaşanan ekonomik kriz sebebi ile kötü günler geçiren esnafa rahat nefes aldıracak düzenleme geliyor! Bakan Nebati, esnaflar için hazırlanan bir paket üzerinde çalışıldığını müjdeledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yapılacak düzenlemeyi duyurdu. Bakan Nebati, esnaflara yapılacak ekonomik desteklerden de bahsetti. Öte yandan, yakın zamanda esnaflara yönelik limitlerin artırılmasına ilişkin çalışmanın hayata geçirileceğini de ifade etti.

Bakanlık ve Halk Bankası'ndan Ortak Çalışma

Bakan Nebati, bir televizyon programında enflasyondan KYK faizlerine kadar gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Nebati, esnafa için hayata geçirilmesi planlanan düzenlemelerden bahsetti. Bakan Nebati, açıklamasında "Halk Bankası ile her türlü çalışmayı yapıyoruz" sözleri ile "Esnafla ilgili limitlerin artırılması ve indirimlerin yapılacağı bir paket üzerinde çalıştığımızı söyleyeyim. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Kabinede konuşulduktan hemen sonra bitirmiş oluruz" ifadelerine yer verdi.

Bakan Nebati'den Sicil Affı Açıklaması

Sicil affı hakkında da açıklama yapan Nebati, "Sicil affının getirilmesi yeterli değil" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı, "Bankacılık sektörünün kanuna koyulmasına rağmen kayıtlarından çıkarmayıp, gayrı resmi affı görmemesi gerekirken görüyor. Sicil affı ile beraber sektörün kamu otoritesinin kararını uygulama sorumluluğu olacak." şeklinde konuştu.

İcra Borçları Ne Olacak?

Nebati, icra borçlarına yönelik "2 bin liraya kadar icraya düşmüş, 9 milyon dosyanın temizlenmesini içeriyor. Kolaylık veriyoruz, vazgeçtiği kısmı değersiz alacak kategorisine alıyor, mükellef faydalanıyor, vatandaşımız temizlenmiş oluyor. Varlık yönetim şirketlerindeki, 2 bin 500 liraya kadarki borçlar için görüşüyoruz. Borçlar silinmesi kaydıyla yarısını ödeyip sıfırlıyoruz. 6 milyon insan durumdan kurtulmuş olacak." açıklamasını yaptı.