Bakan Kirişçi'den Üreticilere Müjde! Ödemeler Öne Alındı

Bakan Kirişçi'den Üreticilere Müjde! Ödemeler Öne Alındı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bir etkinliğe katıldı ve burada üreticilere müjdeli haberi verdi. Bakan Kirişçi, hububat üreticilerine mazot desteğinin 2023 senesi yerine 2022'de ödeneceğini ifade etti.Hububat üreticileri...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bir etkinliğe katıldı ve burada üreticilere müjdeli haberi verdi. Bakan Kirişçi, hububat üreticilerine mazot desteğinin 2023 senesi yerine 2022'de ödeneceğini ifade etti.

Hububat üreticileri mazot desteğinin ne zaman yapılacağını merakla bekliyordu. Mazot desteği için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi önemli açıklamalar yapmış ve ödemelerin 2023 yılında yapılacağını duyurmuştu. Gelen son dakika açıklamasıyla Kirişçi, ödemelerin öne çekildiğini duyurdu. Peki, mazot desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Ödemeler Ne Zaman Yatacak?

Kirişci, çiftçi kayıt sisteminde kaydı bulunan hububat üreticilerine 2022'e ait gübre ve mazot desteklerini 2023 Mart yerine bu ay ödeyeceklerini açıkladı.

Bitkisel üretimde de rekorların olacağını ifade eden Tarım Bakanı Kirişçi "Bitkisel üretimimizin 2022'de 127,6 milyon tona ulaşacağını öngörüyoruz. Bu rakam bitkisel üretimde tüm zamanların rekoru olacaktır." şeklinde konuştu.