Bakan Duyurdu! Ödemeler Hesaplara Yatırıldı

Bakan Duyurdu! Ödemeler Hesaplara Yatırıldı
Geçim derdinde olan vatandaşlara bir aylık maaş süreci hemen geçiyor. Ödeme günü yaklaştığında maaş alan herkes ödemelerin hesaba yatması ile ilgili haberi bekliyor.Bugün maaş alacak vatandaşlara yönelik müjdeli bir haber...

Geçim derdinde olan vatandaşlara bir aylık maaş süreci hemen geçiyor. Ödeme günü yaklaştığında maaş alan herkes ödemelerin hesaba yatması ile ilgili haberi bekliyor.

Bugün maaş alacak vatandaşlara yönelik müjdeli bir haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aylıkların hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bakan Yanık, 2,1 milyar TL tutarında ödemenin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ekime yönelik yaşlı aylığı ve engelli aylıklarıyla alakalı açıklamalar yaptı.

Sosyal Yardım Kapsamında Milyarlarca Ödeme Yapıldı

Ekim ayında yaklaşık 1,2 milyar TL olan yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını belirten Bakan Yanık, 930 milyon TL de engelli maaşını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını aktardı.

Yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik düzenli ve kapsayıcı sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade eden Bakan Yanık, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ekim ayına ilişkin 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık.” dedi.

Bakan Yanık, yaşlı ve engelli vatandaşlara ilişkin hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü dile getirdi.

Engelli Aylığı Ne Kadar?

Yeni asgari ücretle yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanların engelli aylığı 1124 TL, yüzde 70 ve üzerinde engeli olanlar için ise engelli aylığı 1687 TL, engelli yakını aylığı da 1124 TL olarak belirlenmişti.

Yaşlı Aylığı Ne Kadar?

65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı, 2022 asgari ücret maaşının belirlenmesinden sonra duyurulmuştu. 65 yaş aylığı 1296 lira olarak belirlenmişti. Yeni asgari ücret ile beraber 65 yaş aylığı 1684 TL oldu.