Bahçesinde Rastgele Fark Etti! Şimdi Büyük Kazanç Sağlıyor

Bahçesinde Rastgele Fark Etti! Şimdi Büyük Kazanç Sağlıyor
Çiftçinin, Türkiye'de binbir derde deva olması sebebi ile popülerleşen 'kudret narı' olarak bilinen tropikal meyve sayesinde elde ettiği gelir dikkat çekti.Bahçesinde kendiliğinden ürün vermesi ile 'kudret narı' yetiştiriciliğine...

Çiftçinin, Türkiye'de binbir derde deva olması sebebi ile popülerleşen 'kudret narı' olarak bilinen tropikal meyve sayesinde elde ettiği gelir dikkat çekti.

Bahçesinde kendiliğinden ürün vermesi ile 'kudret narı' yetiştiriciliğine başlayan çiftçi Nazif Seyran, haftada 100 kilogram hasat elde ederek tanesini 10 liradan satıp büyük kazanç sağlıyor.

Mersin Erdemli'de yaşayan 3 çocuk babası Nazif Seyran, senelerce örtü altına 2 dönümlük arazisinde sebze yetiştirerek geçiniyor. Büyük gelir elde etmediği için seracılığı bırakan çiftç,, bahçesinde organik meyve ve sebzeleri yetiştirip satmaya başladı. 5 sene önce de sulama borularının geçtiği tarlasının kenarında farklı bir meyve veren bitkiyi keşfetti.

8 Ay Boyuncu Haftalık 100 Kilogram Ürün Veriyor

Sulama suyu ile gelip bahçesinden çıktığını düşündüğü fidenin yetişen ilk meyvesini koparıp ziraatçılara soran Seyran meyvenin "kudret narı" olduğunu ve üretimini yaparsa büyük bir kazanç sağlayacağını öğrendi. Kendi çıkan fidenin verdiği çok sayıda meyvenin çekirdeklerinden onlarca fide elde eden Seyran, bahçesinin çevresine ekti. Seyran, her sene yaklaşık 8 ay boyunca haftalık 100 kilograma yakın ürün elde etti. Bilenin 10'ar 10'ar, bilmeyenin ise tek tek aldığı meyvenin sağlık açısından pek çok faydası olduğunun altını çizen Seyran, gelirinin oldukça iyi olduğunu belirtti.

Üretici, kudret narına ilişkin "Bilenler 10'ar tane alıyor, bilmeyenler bir tane alıp orada yiyorlar. Meyvenin bir tanesini mikserde ince ince kıyıyorlar, cam kavanoza bırakıyorlar üzerinden hakiki zeytinyağı ya da hakiki bal koyup 10 gün, 20 gün bekledikten sonra sabahları aç karına bir kaşık alıyorlar. Bu mide rahatsızlığına, şekere, kanser dahil her şeye faydalı." ifadelerine yer verdi.