Bağkur Tescil Affı Çıktı Mı? Bağkur Tescil Affı Yapılacak Mı?

Bağkur Tescil Affı Çıktı Mı? Bağkur Tescil Affı Yapılacak Mı?
Milyonlarca kişinin merakla beklediği vergi affı paketi geçtiğimiz süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden kabul edildi. Söz konusu düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, düzenleme ile ilgili araştırmalar...

Milyonlarca kişinin merakla beklediği vergi affı paketi geçtiğimiz süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden kabul edildi. Söz konusu düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, düzenleme ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, vergi affı paketi ile Bağ-Kur pirim borçları için tescil affının gelip gelmediği merak ediliyor.

Bağkur Tescil Affı Var Mı?

2008, 2015, 2018, 2020 ve 2021 yıllarında yapılan düzenlemeler ile Bağ-Kur prim borçları silinirken, yeni vergi affı paketinde de Bağ-Kur tescil affının yer alıp almadığı merak ediliyor. Vergi affı paketi içerisinde Bağ-Kur tescil affı bulunmuyor.

Vergi Affı Borç Yapılandırma Paketi

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, araştırmalar hız kazandı. Söz konusu değişiklik ile birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB) ile ilgili alacaklara yapılandırma imkanı sağlanıyor.