B Sınıfı Ehliyet Ne Kadar? Ehliyet Fiyatları Cep Yakacak

B Sınıfı Ehliyet Ne Kadar? Ehliyet Fiyatları Cep Yakacak
2023 'te asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlarla birlikte çok sayıda sektörün de gündeminde zamlar olacak.2023 yılında sadece maaşlar zamlanmayacak, 2023’ün zamlar ile geleceği gerçeğine vatandaşlar da...

2023 'te asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlarla birlikte çok sayıda sektörün de gündeminde zamlar olacak.

2023 yılında sadece maaşlar zamlanmayacak, 2023’ün zamlar ile geleceği gerçeğine vatandaşlar da alıştı. Yeni yılda ceplerden çıkan tüm ücretle artacak. Önümüzdeki sene cebimizden daha fazla para ödemesi yapacağımız hizmetlerden biri de ehliyet fiyatları olacak.

2023’te ehliyet almak isteyen vatandaşların merakla beklediği ücretler belli oldu.

Sürücü kursları yeni yıl ücretlerini güncellendi. 2022'de B sınıfı ehliyeti 4 bin 850 TL'ye mal olurken yapılan zamla bu rakam 8 bin TL'ye çıktı.

Bir sürücü kursu işletmecisi tarafından yapılan açıklamada, aralık ayı kurslarının dolduğu belirtildi ve yeni kayıtların 2023'e kalacağı ifade edildi.

İşletmecinin Ehliyet Kursu Açıklaması Şu Şekilde:

"Yeni yıla kadar öğrenci adaylarımız bayağı yoğundu. Sebebi de her yılbaşı itibariyle fiyatlarımızı yeniliyoruz. Harçlar değişiyor. Bu sebeple yoğunluk yaşadık. Bundan sonra Aralık dönemi de doldu, bütün kurumlarımız. Gruplarını doldurdu. Bundan sonraki kayıtlarımız ocak ayı için yapıyoruz. Ocak ayında tabii malum yeni fiyat ve yeni harç miktarlarıyla kaydolacak arkadaşlarımız. B sınıfı sürücü kursu ehliyeti 4 bin 850 liraydı. Şimdi 8 bin lira oldu. Bizde her araç için ehliyet sınavları var. Ancak B sınıfı yoğunlukta olduğu için B sınıfını örnek verdim. Bu kadar maliyet artışının yanında sürücü kursu da yaşamak, sağlıklı hizmet verebilmek için bu fiyatı uygulamak zorunda kalıyoruz.”