Az Önce Açıklandı! e-Devlet Üzerinden Başvuru Yaparak Kefilsiz, Faizsiz 31.200 TL Alabilirsiniz

Az Önce Açıklandı! e-Devlet Üzerinden Başvuru Yaparak Kefilsiz, Faizsiz 31.200 TL Alabilirsiniz
Devlet tarafından ilden ile farklılık gösterir tutarda ihtiyaç sahiplerine verilen yardım ödemelerine kira yardımı da eklendi. Başvuru yapan vatandaşlar ödemelerden kolayca faydalanabileceği gibi e-devlet üzerinden başvuru yaparak...

Devlet tarafından ilden ile farklılık gösterir tutarda ihtiyaç sahiplerine verilen yardım ödemelerine kira yardımı da eklendi. Başvuru yapan vatandaşlar ödemelerden kolayca faydalanabileceği gibi e-devlet üzerinden başvuru yaparak ödeme alabilirler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 il genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken devlet tarafından verilen kira yardımları da gündeme geldi. Devlet tarafından verilen yardımlar belediyeler, kaymakamlıklar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden verilmektedir. Kira yardımı ile ilgili araştırmalar devam ederken başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Başvuru Yapana 31.200 TL Ödeme

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlara devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlar başvuru yaptığı takdirde kira yardımı yapılmaktadır. Yapılan kira yardımı en düşük 1500 TL en yüksek 2600 TL tutarında olmaktadır. 12 ay boyunca düzenli olarak ödenen kira yardımı hane içerisinde bir kişinin başvuru yapmasıyla ödenmektedir. Kira yardımından faydalanmak isteyen kişilerin başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapması gerekir. Başvuru yapan ve onaylanan kişilerin 15 gün içerisinde IBAN numaralarına para yatırıldığı gibi ayrıca IBAN numarası olmayan kişiler PTT üzerinden paralarını alabilmektedir. Ödemeler 12 ay boyunca düzenli yapıldığı için bir vatandaş 2600 TL tutarında kira yardımı almaya hak kazanmışsa bir yılda toplam 31.200 TL ödeme almış olur.

31.200 TL Almak İçin Başvuru Şartları

Devlet tarafından dar gelirli ve ihtiyacı olan ailelere verilen destekler arasında yer alan kira yardımı alabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Daha önce sadece ihtiyaç sahiplerine verilen kira yardımı şimdi giderek artan enflasyon rakamları sebebiyle hem kiracıya hem ev sahibine verilebilmektedir. Kira yardımı tutarı ilden ile farklılık göstermektedir. Kira yardımı alabilmek için bazı şartlar bulunur. Bu şartlar arasında:

  • Herhangi bir işte çalışmamak,
  • Emekli, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,
  • Adına kayıtlı mal varlığı olmamak,
  • Fakirlik sınırının altında olmak,
  • Aylık düzenli geliri olmamak

Daha önce kira yardımı ile ilgili Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada:

“Hedefimiz, 2035 yılına kadar Türkiye'nin dört bir yanında kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina bırakmamak” dedi. Kentsel dönüşümde kira yardımı miktarının 1150 liradan bugün itibariyle 1500 liraya çıkarıldığını da aktaran Bakan Kurum, “Bakanlığımız, kentsel dönüşüm desteği olarak 600 bin liraya kadar kredi desteğinde bulunacak… Bu ülkede evi olmayan tek bir dar gelirli vatandaşımız kalmayana dek bu çalışmalarımızı yürüteceğiz.” denildi.