ATM'den para çekerken dikkat edin yoksa tek çırpıda paranız toz duman olabilir!

ATM'den para çekerken dikkat edin yoksa tek çırpıda paranız toz duman olabilir!
Özellikle kart şifresini tuşlarken çevrede yer alan bir kamera olup olmadığını bilmediğiniz için elinizle tuşlama yaptığınız anı saklamanız isteniyor. Bunun yanında kritik başka uyarılarda yapılıyor. ATM'den para çekerken...

Özellikle kart şifresini tuşlarken çevrede yer alan bir kamera olup olmadığını bilmediğiniz için elinizle tuşlama yaptığınız anı saklamanız isteniyor. Bunun yanında kritik başka uyarılarda yapılıyor. ATM'den para çekerken şoku yaşayabilirsiniz. Dikkat etmeyen tek çırpıda parasını kaybediyor. Milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılan ATM'ler dolandırıcıların tuzak kurduğu yerlerden birisi oluyor. Hal böyle olunca bankalar müşterilerini uyarmak adına pek çok uyarı yapıyor. Bilindiği üzere ATM çevresine yerleştirilen kameralarla kart şifresi dolandırıcıların eline geçiyor. Buna kesinlikle dikkat etmelisiniz.

KART ŞİFRENİZİ KESİNLİKLE SAKLAYIN

Ortak yapılan duyuruda müşterilerin şifrelerini ATM'de girerken kesinlikle saklaması konusuna özellikle vurgu yapıldı.

ŞİFRENİZİ KİMSEYE VERMEYİN

Müşteri temsilcisi, banka yetkilisi dahi olsa şifrenizi kimseye vermemeniz konusunda bankalar uyarı yapıyor ve bu noktaya dikkat çekiyor.

KOLAY ŞİFRE CAN SIKABİLİR

Doğum tarihiniz gibi bazı detayları şifrelendirerek kullanmanız dolandırıcılar işine yarayabilir. Farklı rakamlar seçmelisiniz.

SORUN YAŞADIĞINIZ AN BANKANIZI ARAYIN

Hesabınızla ilgili sorun yaşadığınız bankayı arayarak bilgi vermeniz konusunda özellikle dikkat çekilirken dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiği de bildiriliyor.