Asgari Ücretlilere Müjde! Zam İçin Resmi Açıklama Geldi

Asgari Ücretlilere Müjde! Zam İçin Resmi Açıklama Geldi
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca çalışan gelecek zam haberlerini merakla beklemeye başladı. Asgari ücretli çalışanlar da maaşlarına yapılacak zam haberlerine ilişkin araştırmalara devam ediyorlar. Bu kapsamda,...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca çalışan gelecek zam haberlerini merakla beklemeye başladı. Asgari ücretli çalışanlar da maaşlarına yapılacak zam haberlerine ilişkin araştırmalara devam ediyorlar. Bu kapsamda, milyonlarca kişinin merak ettiği konuda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den müjdeli haber geldi.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

2023'e Doğru Şehir Buluşmaları toplantısı kapsamında Afyonkarahisar'da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündemdeki pek çok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği maaş zamları zam konusunda da bilgi verdi. Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için yaptığı açıklamada, yıl sonunda değerlendirme yapılacağını ve en kapsamlı müdahalenin sağlanacağını belirtti.

Enflasyon Verileri Dikkat Alınacak

Asgari ücretlilerin yanı sıra, emeklilerin ve çalışanların maaşlarına yapılacak zam miktarları için yıl sonuna kadar açıklanacak enflasyon veri takip edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir çalışanın enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğinin müjdesini geçtiğimiz dönemde vurgulamıştı.