Asgari Ücretli, Emekli, Memur Bu Tarihi Merak Ediyor! Haziran Ayı Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari Ücretli, Emekli, Memur Bu Tarihi Merak Ediyor! Haziran Ayı Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?
Maaş zamları hesaplanırken enflasyon verileri belirleyici olduğu için haziran ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

Altı aylık enflasyon oranlarına bakılarak ocak ve temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına zam yapılıyor. Yıl içindeki her iki zam da altı aylık enflasyon farkı belirleyici olduğu için emekliler ve memur da enflasyon verilerini yakından takip ediliyorlar. Bu sene temmuz ayında asgari ücrete de zam yapılacağı için asgari ücretli milyonlarca çalışan da enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyorlar.

Haziran Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu, her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarını açıklıyor. Haziran ayı enflasyon oranları da 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü kamuoyu ila paylaşılacak. Çalışan ve emekliler de 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamlarını yakından takip edecekler.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Altı Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu Mu?

Ocak-mayıs dönemi enflasyon verileri açıklandı ve beş aylık toplam enflasyon yüzde 15,26 olarak belirlendi. Haziran ayı enflasyon rakamları ise henüz açıklanmadığı için altı aylık enflasyon farkı belli olmadı. 3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altı aylık enflasyon farkı netlik kazanacak.