Asgari Ücretli Çalışanlara Müjde! Her Ay 9500 TL Ödeme Yapılacak

Asgari Ücretli Çalışanlara Müjde! Her Ay 9500 TL Ödeme Yapılacak
Asgari ücretli çalışanlara müjde niteliğinde bir haber verildi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir karar alındı. Geçtiğimiz günlerde alınan karar kapsamında özel sektör çalışanlarına isteyen şirketlerin doğalgaz...

Asgari ücretli çalışanlara müjde niteliğinde bir haber verildi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir karar alındı. Geçtiğimiz günlerde alınan karar kapsamında özel sektör çalışanlarına isteyen şirketlerin doğalgaz desteği vereceği duyurulmuştu. 1000 TL tutarında olan doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen kişiler için ayrıntılar gelmeye başladı.

Asgari Ücretli Çalışanlara 9500 TL Ödeme!

Devlet tarafından açıklanan müjde kapsamında özel şirketler istedikleri takdirde çalışanlarına 1000 TL ısınma yardımı verebilecek. Verilecek yardım primden ve gelir vergisinden düşülebildiğini belirterek verilecek para nakit ya da kartlara yükleme şeklinde olabilecek. Bu kapsamda asgari ücrete gelen zam sonrası asgari ücret 8500 TL oldu. Bir şirket çalışanını asgari ücretli olarak çalıştırıyorsa 8500 TL maaş vereceği gibi ekstradan ısınma yardımı yaparsa 1000 TL de yardım verilecektir. Bundan ötürü asgari ücretli bir çalışan 9500 TL ödeme almış olacak.

9 Kasım 2022 ile 30 Haziran 2023 tarihine kadar çalışanların mevcut ücretlerine ek olarak yapılan ve aylık 1000 TL’yi geçmeyen ödemelerden prim alınmayacak, gelir vergisi kesilmeyecektir. Verilen ek ödemeler 1000 TL’yi geçerse bu tutarı geçen kısım prime esas kazanca tabi olacak.