Asgari Ücretli Çalışana Müjde Geldi! Karşılıksız Herkese 1000 TL Verilecek

Asgari Ücretli Çalışana Müjde Geldi! Karşılıksız Herkese 1000 TL Verilecek
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak kapsamında tüm çalışanlara ısınma yardımı yapılacak. Özellikle son zamanlarda doğalgaza, elektriğe gelen zamların ardından kış ayının gelmesiyle beraber asgari ücretli...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak kapsamında tüm çalışanlara ısınma yardımı yapılacak. Özellikle son zamanlarda doğalgaza, elektriğe gelen zamların ardından kış ayının gelmesiyle beraber asgari ücretli oldukça zorlanmaya başladı. Hazırlanan taslak kapsamında elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olarak maaşa ilaveten 1000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

Hazırlanan taslak kapsamında çalışanlara yapılacak 1000 TL’yi geçmeyen ısınma yardımının başlangıcı 9 Kasım 2022 tarihi olarak belirlenirken, Haziran ayına kadar devam edeceğine karar verildi.

Maaşa Ek 1000 TL Verilecek

Son zamanlarda elektrik ve doğalgaza art arda gelen zamların ardından hemen herkes ekonomik yönden oldukça zorlanmaktadır. Hal böyle olunca özellikle asgari ücretli çalışana destek olması amacıyla ısınma giderlerine karşılık olarak destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Hazırlanan taslak kapsamında elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olarak 1000 TL’ye kadar ödeme yapılacağı belirtildi. Mevcut olan asgari ücrette herhangi bir artış olmaksızın bu ödemeden faydalanılacağına da değinildi.

İşverenler tarafından verilecek olan elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olarak 30 Haziran 2023 tarihine kadar aylık 1000 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Asgari ücretli çalışanlara verilecek olan ödemelerin işverenler tarafından verilmesi zorunlu olmamakla beraber isteyen işveren tarafından verilecektir.