Asgari Ücrete Zam Gelecek Mi? Bakan Bilgin Açıkladı

Asgari Ücrete Zam Gelecek Mi? Bakan Bilgin Açıkladı
Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği asgari ücretli çalışanlar başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından merak ediliyordu.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği yönünde...

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği asgari ücretli çalışanlar başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından merak ediliyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği yönünde açıklama yaptı.

En düşük emekli maaşına yapılan zammın ardından asgari ücrete de zam gelip gelmeyeceği merakla bekleniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu konuda asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini açıkladı.

2023 Asgari Ücrete Zam Merak Ediliyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapıldığını ifade etti. Yapılan zamla beraber, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıktı. Emekli maaşlarında yapılan zamdan sonra, asgari ücretli çalışanlar da araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu.

Asgari ücrete 2022 senesinin son günlerinde yüzde 54 oranında zam gelmiş ve 8.506 TL seviyesine çıkartılmıştı. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, emekli zamla beraber asgari ücrette de artış olup olmayacağını büyük bir heyecanla bekliyordu.