Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi!

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi!
Aralık ayının son günlerinde asgari ücret zammı açıklanmıştı. Asgari ücretin 8.506 TL olarak belirlenmesinin ardından, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Söz konusu ara...

Aralık ayının son günlerinde asgari ücret zammı açıklanmıştı. Asgari ücretin 8.506 TL olarak belirlenmesinin ardından, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Söz konusu ara zam ile ilgili araştırmalar devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Asgari Ücrete Ara Zam 2023 Var Mı?

A Haber yayınında gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammına da değindi. Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair açıklama yapan Bakan Bilgin, bir zam beklemediğini ancak olağanüstü bir durum olursa düşünülebileceğini belirtti.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken, asgari ücrete ne kadar zam yapıldığı da merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl 5.500 TL olan asgari ücret yüzde 54,66 oranında artış ile 8.506 TL seviyesine yükseldi.