Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Bakanlık Açıklama Yaptı!

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Bakanlık Açıklama Yaptı!
En düşük emekli maaşında ve bayram ikramiyelerinde geçtiğimiz günlerde artış yapıldı. Söz konusu artışların açıklanması ile birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar....

En düşük emekli maaşında ve bayram ikramiyelerinde geçtiğimiz günlerde artış yapıldı. Söz konusu artışların açıklanması ile birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamuoyuna bilgi verdi.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte, asgari ücrete ara zam ile ilgili Bakan Bilgin'in açıklama yaptığına dair haberler yalanlandı. Asgari ücrete ocak ayında yüzde 54 oranında zam yapılmıştı ve ara zam yapılması beklenmiyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

En düşük emekli maaşına yapılacak zam geçtiğimiz günlerde belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapıldığını belirtti. Söz konusu artış ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi.