Asgari Ücret Zammı Sonrası Çalışma Bakanı Tablo Paylaştı! Yıllara Göre Asgari Ücret Tablosu

Asgari Ücret Zammı Sonrası Çalışma Bakanı Tablo Paylaştı! Yıllara Göre Asgari Ücret Tablosu
Asgari ücrete yapılacak zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün itibariyle açıklandı. 2023 yılında asgari ücretin 8.506 TL olacağının duyurulmasının ardından, çeşitli hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu...

Asgari ücrete yapılacak zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün itibariyle açıklandı. 2023 yılında asgari ücretin 8.506 TL olacağının duyurulmasının ardından, çeşitli hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, asgari ücretin TL ve dolar bazında grafiği de merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yıllara göre asgari ücret ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yıllara Göre Asgari Ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 2022- 2023 yılları arasındaki seyrine ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Bilgim paylaşımında ''Cumhuriyet tarihinin hem TL hem de Dolar bazındaki en yüksek asgari ücreti hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Asgari Ücrete Yüzde Kaç Zam Yapıldı?

Asgari ücret zammının açıklanması ile birlikte, yapılan zam oranı da araştırılmaya başlandı. Asgari ücrete yapılan zam, Ocak 2022'ye göre yüzde 100, Temmuz 2022'ye göre yüzde 54,66 oldu. Yıllık artış ise yüzde 74 olarak gerçekleşti. Asgari ücret zammı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''2023 yılında asgari ücret net 8.500 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize, milletimize, çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.'' ifadelerine yer verdi.