Asgari Ücret Zammı Son Durum! Temmuz 2023 Asgari Ücrete Zam İçin Beklenen Hesaplama Yapıldı

Asgari Ücret Zammı Son Durum! Temmuz 2023 Asgari Ücrete Zam İçin Beklenen Hesaplama Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından, asgari ücretin ne kadar olacağı, ne kadar zam yapılacağı ile ilgili araştırmalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından, asgari ücretin ne kadar olacağı, ne kadar zam yapılacağı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılıyor.

Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağı açıklandı ancak henüz zam oranı belirtilmedi. Eğer asgari ücrette yüzde 20 oranında artışa gidilerse, 8.506 TL TL olan asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üstüne çıkacak.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Yüzde 20 oranıyla maaş zammı için hesaplama yapılsa da asgari ücret zammı henüz netlik kazanmadı. Emekli ve memur maaşları belirlenirken enflasyon verilerine bakıldığı için asgari ücret zammında da enflasyon oranlarının dikkate alınması bekleniyor. Bu nedenle, TÜİK'in enflasyon verilerini açıkladıktan sonra maaş zammı belli olacak.

Emekli Zammı 2023

Asgari ücret zammı için araştırmalar sürerken, emekli maaşlarına yapılacak zam da milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam için 4 aylık enflasyon oranları belli oldu. Söz konusu verilere göre, emekli maaşları için dört aylık enflasyon farklı yüzde 15,22 olarak belirlendi ancak bu oran henüz maaş zammını yansıtmıyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olacak.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarında da emekli maaşlarında olduğu gibi enflasyon verileri belirleyici oluyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon verileri de henüz belli olmadı. İlerleyen aylarda, memur maaşları için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Refah Payı Var Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen İstanbul Mitingi'nde memur maaşlarında refah payı artışı sağlanacağını belirtti. Söz konusu zam ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Memurlarımızın maaşlarına temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayacak refah payı artışı da yapacağız, salı günü kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Asgari Ücret Zammı Cumhurbaşkanı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mitingi'nden asgari ücret zammına da değindi. Asgari ücretin dolar bazında 3.5 kart artığını belirten Erdoğan, "Asgari ücreti dolar bazında bile 3,5 kat artırarak 8 bin 500 liranın üzerine çıkardık. Gelişmelere göre bu rakamı da tekrar da gözden geçireceğiz." dedi.