Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacağı Konusunda Net Açıklamalar Yapıldı!

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacağı Konusunda Net Açıklamalar Yapıldı!
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlara yapılacak zam oranları da merak ediliyor. Milyonlarca asgarl ücretli çalışan da maaş zamlarını araştırmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk canlı...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlara yapılacak zam oranları da merak ediliyor. Milyonlarca asgarl ücretli çalışan da maaş zamlarını araştırmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk canlı yayınında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

''Asgari Ücretliler Enflasyona Ezdirilmeyecek''

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk canlı yayınında gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Ekonomideki güncel gelişmelerden dünyadaki genel tabloya kadar pek çok konuya değinen Bakan Nebati, milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret zammına ilişkin de konuştu. Nureddin Nebati açıklamasında, asgari ücretli çalışanların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini belirtti. Nebati, yıl sonundaki enflasyon verilerinin takip edileceğinin ve maaşlara yapılacak zammın enflasyonun üzerinde olacağının müjdesini verdi.

Enflasyon Verileri Kritik Önemde!

Asgari ücretlilerin maaşlarına yapılacak zam için yıl sonunda açıklanacak enflasyon oranı büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de her fırsatta yapılacak zammın enflasyon oranının üzerinde olacağını vurguluyor.