Asgari Ücret Zammı İçin Yeni Gelişme! Çalışma ve Sosyal ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıkladı

Asgari Ücret Zammı İçin Yeni Gelişme! Çalışma ve Sosyal ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıkladı
En düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ve kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 45 zam yapılmasının ardından, milyonlarca asgari ücretlinin maaşlarında artış miktarı da merak...

En düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ve kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 45 zam yapılmasının ardından, milyonlarca asgari ücretlinin maaşlarında artış miktarı da merak konusu oldu. Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de temmuz ayında gerçekleşecek artış ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asgari Ücret Zammı Temmuz 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV canlı yayınında gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücrete yapılacak ara zam konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin asgari ücret zammı için birkaç parametrenin dikkate alınacağını belirterek ''Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz'' dedi.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili milyonlarca kişinin heyecanlı bekleyişi devam ederken, farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer asgari ücrete yüzde 20 zam gelirse asgari ücret 10.200 TL seviyesine yükselmiş olacak. Asgari ücret zammı belirlenirken enflasyon verileri de dikkate alınacağı için mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları pek çok kişi tarafından yakından takip edilecek.