Asgari Ücret Zammı İçin Toplantı Yapılacak! Kulisler Konuşulan Zam Oranı

Asgari Ücret Zammı İçin Toplantı Yapılacak! Kulisler Konuşulan Zam Oranı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 7-8-9 Aralık tarihleri arasında, belirlenen bir günde ilk toplantıyı gerçekleştireceği belirtildi. Aralık ayının son günlerde yapılacak nihai toplantının ardından tarafların zam teklifleri...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 7-8-9 Aralık tarihleri arasında, belirlenen bir günde ilk toplantıyı gerçekleştireceği belirtildi. Aralık ayının son günlerde yapılacak nihai toplantının ardından tarafların zam teklifleri netlik kazanacak. Bu kapsamda toplantıya kısa bir süre kala, asgari ücret zammı için kulislerde çeşitli iddialar konuşuluyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptıkları açıklamalarda, hiçbir çalışanın enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Gerçekleşecek zammın enflasyon oranının üzerinde olmasına kesin gözüyle bakılırken, zamma ilişkin net bir açıklama henüz yapılmıyor ancak kulislerde en az yüzde 50 oranında bir zammın yapılabileceği belirtiliyor. Söz konusu zam oranı kabul edilir ve yüzde 50 zam hayata geçerse, asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Enflasyon Verileri Açıklanacak

Kasım ve aralık ayı enflasyon verileri önümüzdeki aylarda netlik kazanacak. Aralık ayı enflasyonunun 3 Ocak 2023'te açıklanmasının ardından, çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam için daha net bir tablo oluşacak.