Asgari Ücret Zammı İçin Tahminler Gelmeye Başladı! 2023 Asgari Ücret İddiası

Asgari Ücret Zammı İçin Tahminler Gelmeye Başladı! 2023 Asgari Ücret İddiası
Asgari ücret zammı ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zammına dair haberleri ve açıklamaları yakından takip ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı gerçekleşti....

Asgari ücret zammı ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zammına dair haberleri ve açıklamaları yakından takip ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı gerçekleşti. Söz konusu komisyonunun ikinci toplantısı ise 14 Aralık tarihinde yapılacak. Komisyon toplantısından çıkacak karar merakla beklenirken, asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili en çok konuşulan zam oranları belli oldu.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına dair resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı. Gerçekleşecek artışın tespit komisyonu toplantısının ardından netlik kazanması beklenirken, asgari ücrete yüzde 45-55 aralığında bir tam yapılacağı da konuşuluyor. Söz konusu artış hayata geçerse, asgari ücret 8.000 TL ile 8.500 TL aralığında olabilir.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı gerçekleşti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 7 bin 785 liradan pazarlıkların başlayacağını belirtmişti. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak zammın önümüzdeki haftalarda netlik kazanması bekleniyor.