Asgari Ücret Zammı İçin Son Dakika Kulisi! İşte O Oran

Asgari Ücret Zammı İçin Son Dakika Kulisi! İşte O Oran
Yeni yıla iki aydan az bir süre kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Yetkili isimler tarafından yapılacak zam oranına dair net bir açıklama yapılmasa...

Yeni yıla iki aydan az bir süre kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Yetkili isimler tarafından yapılacak zam oranına dair net bir açıklama yapılmasa da kulislerde çeşitli oranlar konuşulmaya devam ediyor. Bu kapsamda, gerçekleşecek zamma dair değerlendirmeler devam ederken, beklentiler oluşmaya başladı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

2022 yılı ilk 6 aylık dönemi için asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılmıştı. Geçen yıl yapılan zam oranı ve enflasyon verileri sonrası, bu yıl da asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılması bekleniyor. Asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılacağına dair iddiaların konuşulmaya başlanması ile birlikte, maaşların ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması durumunda, 5.500 TL olan maaşlar 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Enflasyon Verileri Dikkate Alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliyet Bakanı Nureddin Nebati maaş zamları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda, hiçbir vatandaşın enflasyon altında ezilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam için yıl sonuna kadar açıklanacak enflasyon verileri takip edilecek. Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından, maaş zamları için de tablo netlik kazanacak.