Asgari Ücret Zammı İçin Kritik Gün Belli Oldu! Bakan Tarih Hakkında Açıklama Yaptı

Asgari Ücret Zammı İçin Kritik Gün Belli Oldu! Bakan Tarih Hakkında Açıklama Yaptı
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak zam miktarı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Asgari ücrette gerçekleşecek artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları devam ederken,...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak zam miktarı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Asgari ücrette gerçekleşecek artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları devam ederken, asgari ücret zammının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca asgari ücretlinin merak ettiği tarihe ilişkin bilgi verdi.

''Salı Günü Uzlaşamaya Varacağız''

Asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık, ikinci toplantısı ise 14 Aralık tarihinde gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 20 Aralık tarihinde gerçekleşecek üçüncü toplantıda uzlaşmaya varılacağını belirtti.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücret zammı için 20 Aralık Salı günü uzlaşmaya varılması beklenirken, ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, asgari ücretin 8.000 TL'nin üzerinde olacağı konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Yıl sonuna doğru yapılacak açıklama ile birlikte, asgari ücret zammı netlik kazanacak.